IT Subsidies

Nederland behoort tot de wereldtop van digitale economieën.

Elke sector kent zijn eigen IT-uitdagingen, maar er zijn ook dwarsverbanden.

Wij begrijpen IT en ontzorgen op subsidiegebied

Met 8 consultants en twee accountmanagers heeft Vindsubsidies het grootste gespecialiseerde IT Team op subsidiegebied van Nederland. Hierdoor begrijpen we wat je ontwikkelt en kunnen we dit vertalen naar subsidieaanvragen.

Onze voordelen

  • Een consultant die begrijpt wat er ontwikkeld wordt
  • Subsidie aanvragen kost voor jullie weinig tijd
  • Optimaal gebruik maken van de WBSO
  • Andere subsidies ook in beeld

Een consultant die begrijpt wat er ontwikkeld wordt

Onze IT-consultants hebben allemaal een IT-achtergrond. We begrijpen wat je ontwikkelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en programmeertalen. Bij een gesprek met jullie developers kunnen we snel de diepte in en leggen we verbanden tussen de techniek in verschillende projecten. Hiermee schrijven we een subsidieaanvraag die precies beschrijft wat jullie doen terwijl jullie wel flexibel kunnen blijven. Daarnaast zorgen we dat de aanvragen en administratie optimaal op elkaar aansluiten.

IT subsidie aanvragen kost voor jullie weinig tijd

We ontzorgen je volledig bij het gebruik maken van subsidies. Vaak is een gesprek van een 1-2 uur voldoende om precies te weten wat jullie ontwikkelen, wat jullie markt is en wat de toekomstige ontwikkelingen zijn. Hiermee schrijven onze consultants een subsidieaanvraag die precies beschrijft wat jullie de komende maanden ontwikkelen, maar we zorgen ook dat eventuele toekomstige zijstapjes ook binnen de subsidie passen.

De concept aanvraag wordt door jullie gereviewed. Als er veel gewijzigd is of iets onduidelijk is, dan spreken we de aanvraag samen door. Het resultaat is een aanvraag met een goede slaagkans die precies aansluit bij jullie ontwikkelingen.

Het schrijven van een IT subsidieaanvraag is teamwork

Na het gesprek met 1 of 2 consultants stellen zij een concept aanvraag op. Deze wordt met collega’s intern besproken en wordt bijgeschaafd tot een goede aanvraag. Ook kan er extra research worden gedaan naar de gebruikte technieken om de innovativiteit zo goed mogelijk uit te kunnen leggen. Hiermee zorgen we voor goede kwaliteit, maar zorgen we ook voor kennisdeling binnen het team.

Optimaal gebruik maken van de WBSO IT

Omdat we begrijpen wat je doet, leggen we verbanden tussen de techniek van verschillende projecten. De aanvragen worden hierdoor ingestoken vanuit de technische ontwikkeling die vaak gebruikt worden voor meerdere doelgroepen of klantprojecten. De aanvraag is specifiek op techniek, maar breed in de toepassingen van de techniek. Hierdoor is gemakkelijk aan te sluiten op de administratie en ben je flexibel naar de toekomst. Ook kijken we samen naar verschillende manieren om de WBSO verder te optimaliseren. Bijvoorbeeld door het screenen van alle profielen van de medewerkers voor een optimale ureninschatting, of door advies over de bedrijfsstructuur voor het optimaliseren van subsidies.

Andere IT subsidies ook in beeld

Vaak is WBSO het startpunt van subsidies. Door periodieke gesprekken weten onze consultants welke kant jullie bedrijf op gaat. In interne kennissessies bespreken we alle projecten op subsidiemogelijkheden. Hierbij sluiten ook specialisten op andere vakgebieden aan zoals EU, Life Science and Health, Publiek of Energie.

Samen met jullie maken we een plan welke subsidies interessant kunnen zijn en wat daarvoor nodig is. Vaak stellen we ook een subsidieroadmap voor de komende jaren op. Hiermee proberen we jullie groei te ondersteunen met de beste passende subsidies.

Door de verschillende specialisaties die we bij Vindsubsidies hebben komen er soms ook onverwachte projecten tot stand. Waterschappen die een innovatieproject willen starten maar nog een IT-dienstverlener zoeken, of als IT-ontwikkelaar deelnemen in een consortium onder leiding van een gemeente. Ook tussen bedrijven en projecten proberen we verbanden te leggen.

We helpen IT bedrijven te groeien met subsidies

We zorgen dat jullie groei wordt ondersteund door subsidies.

In de beginfase wordt er veel gebruik gemaakt van de WBSO en bijvoorbeeld een MIT Haalbaarheid.

In de groeifase zoeken we naar andere mogelijkheden zoals subsidies voor samenwerkingen. Dit kan de MIT R&D-samenwerking zijn voor nationale samenwerking, maar ook bijvoorbeeld Eurostars of Fast Track to Innovation bij internationale samenwerking.

Bij verdere (internationale) opschaling kijken we naar subsidieprogramma’s zoals H2020  EIC Accelerator of DHI.

Zo groeien de subsidies mee met je bedrijf en weet je zeker dat je geen kansen mist.

Meer weten?

Vul onderstaand onderstaand formulier in en je wordt direct verder geholpen door een van onze specialisten op het gebied van IT.


 

ict innovaties

Consultant Barkev Nazarian helpt je bij het vinden van subsidiekansen

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

Interessante regelingen op het gebied van IT:

Object reference not set to an instance of an object.

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij