Agri & Food

Mondiale uitdagingen op het gebied van landbouw en voeding

De Topsector Agri & Food heeft de ambitie wereldleider te zijn in succesvolle oplossingen. 

De vraag naar voedsel neemt toe, en ook de vraag naar ander voedsel. Door de toenemende welvaart, stijgt de vraag naar hoogwaardige eiwitten zoals groente, zuivel en vlees. En steeds meer mensen kampen met dieet-gerelateerde gezondheidsproblemen (obesitas, diabetes) waardoor zij andere keuzes moeten maken. Daarnaast kiezen consumenten steeds vaker bewust voor gezonder en duurzaam voedsel.

De agrarische sector richt zich op weerbare en robuuste productiesystemen, waarbij ook circulariteit en het hergebruik van rest- en nevenstromen belangrijk zijn. Ook dierenwelzijn is en blijft een belangrijk thema.

Uitdagingen

Belangrijke uitdagingen zijn er op het gebied van gezonde voeding, en het toegankelijk daarvan maken voor een zo’n groot mogelijk deel van de wereldbevolking. Het ontwikkelen van klimaatneutrale en robuuste voedselsystemen en circulariteit en resource-efficiency van ketens en voedselsystemen. Daarnaast moet het innovatie en verdienvermogen van de het bedrijfsleven worden versterkt.

Meer weten?

Vul onderstaand onderstaand formulier in en je wordt direct verder geholpen door een van onze specialisten op het gebied van Agri & Food.


 

topsector agri en food

Consultant Tim Lage Venterink helpt je bij het vinden van subsidiekansen

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

Interessante regelingen op het gebied van Agri & Food:

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij