VMBO Techniekgelden

In heel Nederland is een tekort aan technisch geschoolde medewerkers.

Het vmbo krijgt vanaf 2019 jaarlijks € 100 miljoen voor het aantrekken van meer leerlingen voor de technische opleidingen via de Vmbo Techniekgelden.

Aantrekken van nieuwe leerlingen

Alle vmbo-scholen met een technisch profiel hebben vanaf het nieuwe schooljaar recht op extra geld. Zo ontvangen de scholen gefaseerd € 1500 en € 3000 per leerling van de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg en is er nog een forse extra beloning beschikbaar wanneer zij, in samenwerking met het regionale bedrijfsleven, mbo-instellingen en de lokale overheid, een plan opstellen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en nog meer nieuwe leerlingen aan te trekken.

Tot tonnen subsidie voor plannen vmbo-scholen en bedrijven

Veel scholen richten zich vooral op het extra geld per leerling, maar juist de bijdrage voor het opstellen en uitvoeren van regionale plannen voor verbetering en uitbreiding van techniekonderwijs is financieel heel interessant. Deze kan namelijk oplopen tot enkele tonnen subsidie. De vmbo-opleidingen krijgen geld voor het opstellen en uitvoeren van de plannen, maar dus ook voor elke extra leerling die zij daarmee binnenhalen

Bijdragen vanuit de € 100 miljoen Techniekgelden

Alle vmbo-scholen met een technisch profiel krijgen in 2018 en 2019 extra geld voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen: € 1500 per leerling in 2018 en € 3000 per leerling in 2019, de gemengde leerweg (GL) ontvangt de helft.

Op basis van de regionale plannen kunnen scholen vanaf 2020 voor een periode van vier jaar extra geld krijgen. Het gaat om maximaal € 3000 tot € 4000 per jaar per bovenbouwleerling PIE, BWI en M&T in BB en KB (GL-leerlingen de helft) en maximaal € 2400 tot € 3400 per jaar per bovenbouwleerling MaT en MVI in BB en KB (GL-leerlingen de helft).</p3

Vanaf 2019 aanvragen

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 2019. Het opstellen van een regionaal plan van aanpak, kost veel tijd. Net als het vinden van deelnemende bedrijven. Scholen kunnen daarom maar beter ruim van te voren starten met het opzetten van samenwerkingsovereenkomsten en het maken van afspraken en plannen.

Meer weten over VMBO Techniekgelden?

Vul onderstaand onderstaand formulier in en je wordt direct verder geholpen door één van onze medewerkers.


 

vmbo technniek gelden

Consultant Anko Spoelstra helpt je graag verder

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij