Duurzame stedelijke ontwikkeling? Honderden miljoenen beschikbaar via de UIA  

Projecten op het gebied van luchtkwaliteit, circulaire economie, demografische verandering of cultuur en cultureel erfgoed zijn welkom

Bijdrage tot  € 5 miljoen per project

Steden en gebieden met minimaal 50.000 inwoners die bezig zijn duurzame stedelijke ontwikkeling kunnen een beroep doen op het Europese initiatief Urban Innovative Actions (UIA), dat per openstelling € 100 miljoen beschikbaar heeft voor nieuwe oplossingen voor vraagstukken op het gebied van luchtkwaliteit, circulaire economie, demografische verandering of cultuur en cultureel erfgoed. De maximale bijdrage is € 5 miljoen per project, met 80% cofinanciering.

Kom ik in aanmerking? 

Bij het projecten moeten minimaal tien verschillende partners zijn betrokken. Verder is de UIA  bedoeld voor echt baanbrekende projecten met een integrale cross-sectorale aanpak. Denk bijvoorbeeld aan een project op het gebied va luchtkwaliteit. Je moet dan niet alleen aantonen dat je een oplossing hebt voor het verbeteren van de luchtkwaliteit maar ook wat de invloed is op de gezondheid van inwoners.

Aanvragen? 

Je kunt twee keer per jaar een aanvraag indienen, in het vroege voorjaar en het najaar. Start op tijd met de voorbereiding. Onze adviseurs kunnen je begeleiden bij het maken van een projectplan en het opstellen van de aanvraag. Ook ondersteunen zij bij het vinden van samenwerkingspartners en het vormen van een consortium.

 

Meer weten over de UIA?

Vul onderstaand formulier in en je wordt direct verder geholpen door één van onze medewerkers.


 

uia

UIA Consultant Tessa de Boer helpt je graag verder

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij