Human Capital Agenda

Elke provincie wil het verschil tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt verkleinen.

Plannen voor het beter laten aansluiten van het aanbod van mensen op de banenmarkt vind je in de provinciale Human Capital Agenda.

Elke provincie heeft een eigen HCA

De provinciale Human Capital Agenda’s (HCA’s) van de provincies kennen allemaal eigen doelstellingen, maar hebben een ding gemeen: ze richten zich op een betere aansluiting van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. In de ene provincie ligt de focus op technische medewerkers, terwijl ene andere provincie plannen maakt om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar ICT-professionals. En er zijn gebieden met relatief veel laaggeschoolde inwoners, hier kan de ficus liggen op bijscholingstrajecten.

Wanneer kun je aanvragen?

De voorwaarden voor subsidieaanvragen binnen de verschillende actielijnen van HCA’s vind je vaak via de provincies, bijvoorbeeld via de provinciale website. Over het algemeen bestaan er subsidieregelingen voor alle deelnemers aan de arbeidsmarkt: inwoners, onderwijsinstellingen en bedrijven.

Bijdrage 

De bijdrage is afhankelijk van de provincie, het type project en de aanvrager. Subsidie aanvragen voor een HCA-project gaat via de provincie.

Meer weten de HCA?

Vul onderstaand onderstaand formulier in en je wordt direct verder geholpen door één van onze medewerkers.


 

human capital agenda

HCA Consultant Tessa de Boer helpt je graag verder

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij