Subsidie voor projecten op langer zelfstandig thuis wonen vind je binnen het AAL-programma.

Het doel van het Active & Assisted Living Programme (AAL) is de ontwikkeling van innovatieve, op ict gebaseerde, oplossingen voor ouderen en hun omgeving.

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen

Het gaat binnen AAL om producten en diensten die de kwaliteit van leven verbeteren en ouderen in staat stellen zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en te leven, ook als ze last krijgen van lichamelijke of geestelijke beperkingen.

Eindgebruiker en marktpartij moeten betrokken zijn

In aanmerking komen consortia van minimaal drie onafhankelijke organisaties uit drie landen die participeren in de betreffende AAL-subsidieronde. De volgende partners moet in elk geval zijn vertegenwoordigd in het samenwerkingsverband: de eindgebruiker, een marktgeoriënteerde bedrijfspartner en een mkb-bedrijf (dit kan de hierboven genoemde bedrijfspartner zijn). De bijdrage is afhankelijk van het project. Projecten kunnen een omvang hebben van € 1 miljoen tot € 5 miljoen (totale kosten), met een maximum van € 2,5 miljoen aan subsidie per project. Voor Nederlandse partners, die worden gefinancierd door ZonMw, is in één project gezamenlijk maximaal € 500.000 beschikbaar.

Aanvragen in twee etappes

Aanvragen kunnen worden ingediend na publicatie van een oproep tot het indienen van voorstellen. De aanvraagprocedure kent twee fases: een centrale Europese fase en een nationale fase. In de eerste fase dienen internationale consortia een gezamenlijk projectvoorstel in via het centrale AAL-elektronische invoersysteem. De ingediende projecten worden door internationale teams van experts beoordeeld en er wordt een selectie gemaakt op basis van kwaliteit en beschikbaar budget. Nederlandse partners van geselecteerde projectvoorstellen worden in de tweede fase door ZonMw uitgenodigd tot het indienen van een subsidieaanvraag voor de Nederlandse partners van het project.

Meer weten?

Vul onderstaand onderstaand formulier in en je wordt direct verder geholpen door één van onze medewerkers.


 

AAL Consultant Andries Wieringa helpt je graag verder

info@vindsubsidies.nl | 088-2020400

naar boven

Vindsubsidies

Brengt vooruitgang een stapje dichterbij